Det første møtet med WordPress var ikke så veldig moro.  Alle php filene og flere CSS filer for samme theme gjorde at jeg følte det som om jeg var sluppet ut på dypt vann uten å kunne svømme.  Men etter å ha lastet opp filer, slettet og lastet opp hele wordpress på nytt, begynte ting å falle så smått på plass.

Etter en del frem og tilbake valgte jeg et theme som hadde store muligheter for endringer og tilpassinger uten å måtte endre på kodene i filene.  Det var da enkelt å style nettsiden slik jeg ville ha den med farger, heading, logo, bilder og innhold.  Jeg laget headingen i photoshop og logoen i illustrator og lastet dem opp på wordpress.  Jeg lette rundt på nettet for å finne bilder og tekst  jeg kunne bruke, og lot bildene bestemme fargene på nettsiden, for å trekke alt sammen.

For å få til kontakt oss siden, la jeg inn en plugin, for at besøkende kan legge igjen kontakt informasjon og beskjeder.  Det å legge inn en plugin var veldig enkelt, og den hadde mange tilpasningsmuligheter både i design og funksjon.

Jeg brukte et par dager for å finne ut hvordan jeg skulle slette comments boksen som var lagt inn på hver side.  Jeg lette gjennom hver eneste fil i hele themet, men fant ikke ut av det.  Til slutt gikk jeg inn på themets forfatters nettside og søkte i formum der, og fant ut at det var så enkelt som bare det. Alt jeg behøvde å gjøre var å gå inn på pages og fjerne haken i en boks .  Det var altså ikke noe nødvendig å endre på noen koder i filene.

Ellers fant jeg  at wordpress var enkel å bruke og enkel å tilpasse.  Ved å legge inn statiske sider der man ikke ønsker at besøkende skal være interaktive, kan man designe sidene slik at de ikke ser ut som en blogg.  Det er fullt mulig å endre på tekst og bilder og å ha en “blog” side der man legger ut informasjon e.l.

WordPress har også en codex der man kan finne all informasjon man trenger om wordpress, selv om ikke alt var så enkelt å forstå.  Det som var litt tungvint var at man måtte logge seg inn på nytt med et annet passord og brukernavn for å få tilgang til all dokumentasjonen.

Nå er det bare å overlevere brukerrettighetene til en annen.  Håper det går greit.

Og her er linken til regnskapsfirmaet:

http://elevarbeid.webstudent.no/dmk1_nettstudier/anne_nygard/wordpress/