I denne aktiviteten skulle vi lage 3 ulike grafiske symboler, ett enkelt utformet movie clip symbol, samt gjøre avataren om til et button symbol.

Jeg laget først de tre grafiske symbolene. Tegnet dem med tegne verktøyene og valgte Modify og convert to symbol. Der ga jeg hvert symbol et navn med gfc foran.

Jeg laget så movie clip symbolet på samme måten.  Jeg laget alle elementene i forskjellige lag. Deretter la jeg inn 25 key frames.  Jeg flyttet litt på pupillene i øynene og la inn nye 25 key frames, og gjentok dette en gang til. Deretter valgte jeg Create Shape Tween. 

Avataren hentet jeg inn på scenen og konverterte den til et knappe symbol.  Jeg endret fargen på håret i over, down og hit.

Til slutt la jeg alle over på en scene og testet det ut.

For å ha gjort det før jeg setter igang med flash oppgaven – oblig08, la jeg flash filen inn på nettstedet vi laget i Oblig06.  Det gikk veldig greit.  Jeg gikk inn i Dreamweaver og la til en mappe som jeg kalte Assets.  Da det var SWF filen jeg trengte, brukte jeg litt tid på å finne ut hvor den var.  Fant ut at den automatisk ble lagret når man testet ut filen i Publish prewiev-Flash.

Jeg markerte stedet jeg ville legge flash filen inn i index siden, valgte insert media og swf og valgte SWF filen fra assets mappen.  Jeg ga den et navn, og vips var den plassert på siden.   Jeg har ikke fått den til å virke i firefox men den spiller i IE.  Er nok mer å lære rundt denne biten, men det får komme etterhvert.

Her er linken:

http://elevarbeid.webstudent.no/dmk1_nettstudier/anne_nygard/html/learning-activities-2.html