I disse to oppgavene skulle vi dele opp index.html filen i head og body element, lage en css side kalt index.css og linke den til index.html siden.

Deretter skulle vi legge inn font og farger på paragraf og header tekst elementene og teste det ut i en nettleser.

Jeg syntes det var greit å jobbe med Notepad.  Det var enkelt å se både html filen og css filen og å sjekke det ut i en nettleser, og det var enkelt å rette opp feilene med en gang.

Det å bruke id til å style siden gjorde det enkelt å lage css filen, og å få det ønskede utseende.  Å skifte font og farge på teksten og headingene var også veldig enkelt i css.  Det som var vanskelig var å finne feilen når noe ble galt.  Det var veldig lett å glemme et tegn, eller å snu <>.

Notepad var enkel å forholde seg til også fordi alle kodene/taggene fikk farge dersom de var riktige.  En annen farge betød at det var noe galt enten med den taggen eller den før/etter.

Når jeg hadde laget siden, flyttet jeg den til en annen mappe og det var ikke noe lurt. Da ble alle linkene feil og jeg måtte lage dem på nytt.  Så jeg forstår viktigheten av å ha alt på et sted og i riktige mapper.  Det å være strukturert og ryddig er viktig.  Det å bruke css gjør det mulig å lage en nettsides layout akurat hvordan man vil ha den.  Men, det er mye jobb og mange koder som må brukes både i html og css.  Det er lett å finne kodene man trenger på internet, men ikke så lett å alltid vite hvor de må skrives inn i dokumentet, så det blir mye prøving og feiling.